23 januari 2007

Een oud idee in een nieuwe jas


1988. Velen die dit lezen zullen dit getal voor altijd vereenzelvigen met het jaar van De Fietsvakantie. Vanaf '88 zijn 'hoerenploeg', 'teilen', '5-francstukken', 'de diaserie' begrippen geworden. Pas toen bleek: 'binnendoor is tóch korter'. In '88 is de basis gelegd voor wat De Fietsgroep is gaan heten. De Fietsgroep kende daarna vele mutaties en verschillende samenstellingen, maar Willem, Jeroen en Stefan zijn er van begin bijgeweest en -gebleven. Het concept van toen is nimmer meer herhaald, maar het weekje-weg-naar-de-bergen is gebleven. Leo, Frans, Ini en Theo zijn ergens afgehaakt en opgevolgd door -chronologisch- André, Nico, Johan, Mark en Peter F. Daarnaast hebben we af en toe gezelschap gehad op kortere tochtjes of tripjes van Peter vd S, Guilad, Peter P, Sander en nog vele anderen.

Volgend jaar is het twintig jaar geleden dat de moeder der fietsvakanties plaatsvond en het leek mij een goede gelegenheid om een oud idee uit de kast te trekken. Een tocht van coast to coast, maar dan het meer haalbare Côte vers Côte. De Franse Pyreneeën van West naar Oost in 6 of 7 dagen. Etappes van ca 100- 120 km per dag met twee, maximaal drie cols. Ergens aan de randen van de zomer van 2008. Volgens het oude concept van een hoerenploeg, maar wel in hotels en restaurants dit keer. Goed eten, lekker fietsen, veel bijpraten en genieten van de prachtige cols. De Burdincurutcheta, Pailhères, Tourmalet, Canigou, Aubisque, Menté, Agnès, Larrau en Marie-Blanque zullen allemaal aangedaan worden

Voor alle leden van De Fietsgroep, maar ook voor vrienden van nu. Die dan wel tegen het Fietsgroep vocabulaire kunnen en een oude anekdote kunnen verdragen. Het idee is vastomlijnd noch dichtgetimmerd. Het gaat erom nu te peilen wie interesse heeft en geeft gelegenheid om vakantiedagen te sparen voor wat een prachtige reis gaat worden. Voor velen herkenbaar terrein, voor anderen wellicht een hernieuwde kennismaking met een oude liefde.

Wie biedt? Reageer via de comments.

5 opmerkingen :

Anoniem zei

Mooi idee Zet mijn naam maar op de lijst. Den Haag mooie stad achreh de Duine gaat ervoor.

Pietje op sijhn Gazelluh..

Anoniem zei

Als havenbaron van het eerste uur wil ik dit avontuur niet missen, bovendien moet ik natuurlijk de (sterren)restaurants uitzoeken...

Sjaak zei

Mannen, dat wordt een klein gezelschap. Ini, Frans, Johan, Leo, Nico, André en Peter hebben nog geen teken van leven gegeven.

Anoniem zei

de broer van heeft inmiddels wel gemaild naar zijn broer.
De herinnering is mooi.
Het idee is aantrekklijk
De realiteit weerbarstig

Het zal gaan om het maken van keuzes. De vraag is hoeveel keuzeruimte er is. Wij gooien dat ernstig in de groep.

Unknown zei

Goed plan! Als er ook nieuwe vrienden mee mogen, wil ik ook mee. Lekker veel afdalingen ;)