09 maart 2008

Carman


Het was het afscheidskado van mijn collega's. De pet was rondgegaan en had een behoorlijk startkapitaal opgeleverd voor een echte GPS-fietscomputer. Na enig zoekwerk werd het de Garmin Edge 305HR. Via internet was ie zo in huis. Dat was het probleem niet. Maar de ' enveloppe met inhoud' waar was die nou gebleven? In de hektiek van het opruimen van alle kaarten, boeken flessen en andere kado's was die even verdwenen. Zou wel weer boven tafel komen en inderdaad: een paar maanden geleden zat in een stapeltje van Elsje's spullen. Erger was dat het apparaat het niet deed. Althans de hartslagmeter deed het niet en als je een HR-versie koopt moet je wel de hartslag weten. Wat volgde was een klein drama. Sjaak wilde deze vervangen hebben voor de Dolomietenmarathon en gooide het apparaat na wat emails goed verpakt door de rode brievenbus. Een week later bleek het goede ding kwijt. 'Nee mijnheer, u moet zoiets via het postkantoor verzenden en nu heeft u geen streepjescode'. Sjaak heeft er veel energie aan besteed tot aan een lang gesprek met de divisiedirecteur van de dealer aan toe. Het leek dat Sjaak, na de verloren enveloppe, voor de tweede keer verlies moest nemen.

Eenmaal in Italiƫ bleek het ding alsnog bij de dealer boven water te zijn gekomen. Helaas niet meer op tijd voor het hoogtepunt van het jaar, maar tijdens de vakantie in de Aveyron werd het apparaat in gebruik genomen. Toen werd het apparaat ook de jongste zoon 'Carman' gedoopt. De Carman ging mee naar het Viaduc de Millau, de Carman werd vergeleken met de TomTom en tijdens wandelingen gaf ie al veel informatie. Het uitlezen op de laptop is behoorlijk simpel; iets dat met de voige computer nauwelijks te doen was. Tijdens de laatste tocht in de Ardennen, bewees ie al zijn diensten, maaar bleek wel dat na 10 uur de batterij letterlijk leef was. Sjaak was desondanks blij met zijn Carman.

Dit seizoen gaat ie veel diensten bewijzen. Ik neem hem nu mee op mijn hardlooptochten en daar heeft hij het moeilijk in de bottlebelt en onder viaducten. Niet echt belangrijk; het blijft een fietscomputer.

1 opmerking :

Elsje zei

Haha, ik had me altijd voorgesteld dat je het als Karman (zo ongeveer zoals overste Karremans) zou schrijven.