30 mei 2007

De zwaarste berg van Europa

Gisterenmiddag was er niet alleen een feestje voor Sjaak, maar was er ook nog waar eens een hoogtepunt in de Giro. De Monte Zoncolan werd beklommen. De zwaarste berg van Europa wordt die wel genoemd en met een Salite-index van 220 is er inderdaad wel sprake van een serieuze klim. Categorie Angliru (Galiciƫ, Spanje), Mortirolo, Corones dus. Sjaak heeft niet kunnen zien hoe Simoni mocht winnen, maar gelukkig is een korte impressie van Eurosport. Voor Sjaak is er geen keuze eind juni. De Mortirolo en Zoncolan zijn te ver weg, maar de Corones (in het Duits: Kronplatz) ligt vlakbij het hotel in de Dolomieten, waar we een aantal dagen zullen verblijven voor de Dolomietenmarathon. De toestand op de Corones is ook te volgen via de webcam om te volgen. Vanaf nu een permanent linkje op Sjaak Schakelt.

Er komt een dag dat Doesbrand en Sjaak tijd, geld, materiaal en conditie hebben om al deze bijzondere bergen successievelijk af te vinken.

1 opmerking :

Anoniem zei

De geit was niet echt onder de indruk van de etappe naar de Zoncolan. Van te voren was er veel heisa over en hij moet toegeven op het kastje zag het er allemaal erg stijl uit. Maar de beklimming was niet echt lang en ook niet supermooi. De eerdere bergetappes waren beter om aan te zien en boden ook meer spektakel. Geen slechte Giro overigens dit jaar. Minder voorspelbaar dan andere jaren. Kijk er onderhand liever naar dan naar de Tour, want daarvan weten we nog steeds niet wie hem nu heeft gewonnen.